Vedensuodatin parantaa talousveden laatua

Vesijohtovesi eli käyttämämme talousvesi käy läpi pitkän puhdistus- ja käsittelyprosessin, ennen kuin se on käytettävissämme. Tätä prosessia, joka käsittää sekä veden ottamisen pinta- tai pohjavedestä, vedenkäsittelyn ja sen jakelun vesijohtoverkoston kautta käyttäjille sekä viemäröinnin eli jäteveden poisjohtamisen ja käsittelyn, kutsutaan vesihuolloksi. Suomessa vesijohtoveden laatu on todella hyvä ja sitä on turvallista juoda. Vesi on tärkeä elementti elämän kannalta ja tarvitsemme sitä kehomme ja elimiemme optimaaliseen toimintaan. Pullotettua vettä markkinoidaan terveellisenä ja sen käyttö on yleistynyt myös maissa, joissa vesijohtoveden juominen on täysin turvallista ja itse asiassa myös parempi vaihtoehto. Pullotettua vettä tulisi käyttää vain maissa, jossa vettä ei pystytä suodattamaan tehokkaasti, niin että se olisi tarpeeksi puhdasta, koska sekä muovin tuottamiseen ja kierrättämiseen kuluu valtava määrä energiaa ja resursseja. Vesijohtovettä ja kaivovettä voi myös halutessaan suodattaa asentamalla vedensuodatin.

Vesisuodatin valitaan veden laadun mukaan

Vaikka vesijohtovesi onkin käynyt läpi pitkän puhdistus prosessin, saattaa siihen silti jäädä ja kertyä uudestaan erilaisia epäpuhtauksia. Vesisuodatin pudistaa vedestä muun muassa vanhoista putkistoista siihen liukenevia epäpuhtauksia, lääke- ja hormonijäämiä, mikromuoveja, bakteereita, klooria, kalkkia ja muita mineraaleja ja metalleja. Kaivovedessä on myös usein rautaa ja magnaania, joita vedensuodatin poistaa. Veden laatu vaihtelee sekä maittain että alueittain ja riippuen veden laadusta ja siinä olevista epäpuhtauksista, vettä voidaan suodattaa monella tavalla.

Vesianalyysi selvittää veden ominaisuudet ja siinä olevat mahdolliset epäpuhtaudet

Sekä vesijohtovedestä että kaivovedestä voi tehdä vesianalyysin, jossa selviää sen ominaisuudet ja se onko siinä mahdollisesti terveydellistä haittaa aiheuttavia ainesosia, kuten bakteereita ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat myös kertyä elimistöön. Vedessä voi myös olla epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat terveyden lisäksi sen väriin ja makuun sekä aiheuttavat vaurioita kiinteistön tekniikkaan, pesukoneisiin tai muihin laitteisiin. Vesianalyysin tekeminen on helppoa ja sen voi yleensä tilata netistä. Vesianalyysi voidaan tehdä kaivovedestä, kunnallisvedestä ja myös luonnonvedestä. Analyysin perusteella valitaan oikeanlainen vesisuodatin, joka puhdistaa vedestä siitä löytyneet epäpuhtaudet. Vedensuodattamiseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka osaa neuvoa parhaat suodatinratkaisut erilaisiin tarpeisiin.

Lisätietoa vedensuodattimista voit lukea esimerkiksi Pumppulohja Oy Ab sivuilta.

minusta

Teollisuuden ja tuotannon maailmaan syventyvä blogi

Käytämme jokapäiväisessä elämässämme suuren määrän erilaisia kulutushyödykkeitä, sitä ehkä sen tarkemmin ajattelematta. Kulutushyödykkeiksi määritellään kaikki tavarat, palvelut sekä muu hyödyke tai etuus, joita tarjotaan kuluttajille. Kaikkien arjessa tarvitseviemme kulutushyödykkeiden suunnittelu ja valmistus on pitkä prosessi, ennen kuin valmis tuote tai palvelu on saatavillamme. Myös sen jälkeen kun hyödyke on markkinoilla, jatkuu sen tuotekehitys, niin että siitä pyritään kehittämään ja optimoimaan edeltäjäänsä parempi, uusi versio. Oletko kiinnostunut tuotteiden suunnittelu- ja valmistusprosesseista? Tämä blogi syventyy teollisuuden ja tuotannon kiehtovaan maailmaan mahdollisimman laaja-alaisesti. Toivottavasti löydät täältä mielenkiintoista luettavaa aiheesta ja voit myös jättää kommenttisi tai mahdollisesti myös toiveesi tulevia kirjoituksia varten. Tervetuloa mukaan!

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

8 September 2023
Hygieniapatjansuojat auttavat pitämään vuoteen puhtaana ja kuivana ja niitä käytetään suojaamaan patjaa likaantumiselta ja nesteiden imeytymiseltä. Va

15 December 2021
Hitsaus on metalliteollisuuden yksi tärkeimpiä menetelmiä, jota käytetään liittämään metalleja yhteen. Menetelmää käytetään monien tuotteiden valmistu

25 October 2021
Tuotekehitys on tärkeää jokaiselle yritykselle kilpailukyvyn säilyttämisen kannalta. Jokainen yritys tarvitsee tuotekehitystä sekä uusille että jo ole

tag